Vragen? Bel 06-512 66 159

Wat zeggen klanten over ‘De Authentieke Trainer’?

Hieronder kun je lezen wat klanten zelf zeggen over hun ervaringen met de samenwerking met mij. Enkele verhalen:


“Ik liep er tegen aan dat een negatieve trainingservaring uit het verleden als het ware zijn eigen leven was gaan leiden en ik op belangrijke momenten tijdens trainingen dicht kon slaan en de deelnemers niet meer kon bereiken, met alle (negatieve) gevolgen van dien. Op deze manier begonnen spannende trainingen (met groepen waarin weerstand ontstond bijvoorbeeld) een steeds grotere last te worden. Van dat negatieve gevoel wilde ik graag af want het kostte mij veel werkplezier.

Ik besloot een 1-op-1 traject te volgen bij Marleen. Hierin heb ik tijdens de oefenochtend steeds weer opnieuw kunnen oefenen met behulp van de aanwijzingen en eigen eyeopeners. Zo ontstond zelfvertrouwen en het begrip van de foutjes die in de loop der jaren in mijn aanpak waren geslopen. Fouten die ik wel kende maar bij mezelf dus niet meer zag. Marleen gaf me ook visueel een metafoor mee, die mij de mogelijkheid geeft om snel te analyseren wat er aan de hand is en dus te zien wat mijn sleutel is om er weer uit te komen. Hiermee kan ik mij in de praktijk ook goed voorbereiden op trainingen waarvan ik verwacht dat ze lastig zouden kunnen gaan worden.

Het eindresultaat van het traject is heel goed en zeer waardevol voor mij. Bij een grote meeting laatst werkelijk van alle kanten complimenten gekregen over de aandacht die er voor iedereen was, de heldere lijn in de bijeenkomst en de professionele uitstraling. Ik merk als ik terug kijk dat ik al onbewust tips van onze VIP sessie heb toegepast. Het viel allemaal op zijn plek.

De wijze waarop Marleen mij hiernaar toe heeft begeleid heeft daar sterk aan bijgedragen. Ik heb het traject als bijzonder prettig ervaren; de rust, de focus die zij bij mij wist aan te brengen en de persoonlijke feedback precies op maat. Ze is in staat om mensen in de kracht te zetten die ze in zich hebben waarbij ze vanzelf authentiek worden en/of blijven. Ik zag een trainer die echt leefde naar de boodschap die ze verkondigde. Dat is fijn om mee te werken, prettig om te ervaren en ook heel mooi om te zien.

De samenwerking met Laura, de trainingsactrice, was heel natuurlijk. Ik voelde dat we echt met z’n drieën bezig waren mijn probleem op te lossen. Een probleem waarvoor ikzelf de oplossing moest zien te vinden, waarbij alle hulp beschikbaar was om zo ver te kunnen komen. Ik heb een drempel die ik voor mezelf had opgeworpen kunnen bestrijden, in een omgeving die me serieus en vol begrip een spiegel voor hield. Ik zal dit VIP-traject niet snel vergeten.”

Bram Monnier – www.trimension.nl


 

mischa bewerkt“Ondanks het feit dat ik een ervaren trainster ben en weet hoe ik een training opbouw, bleef ik maar worstelen bij een nieuwe opdracht; een workshopreeks voor een nieuwe doelgroep. Ik wilde inhoudelijk mijn vak recht doen én mijn deelnemers écht verder helpen, maar het lukte me maar niet om de kern scherp te krijgen. Ik had letterlijk al vier verschillende programma’s geschreven en deze elke keer weer opnieuw de prullenbak ingegooid. Weken tijd zat er in en ik voelde me behoorlijk gefrustreerd.

Tijdens een VIP-traject met Marleen hebben we in 4 korte sessies de workshops één voor één aangepakt en opnieuw opgezet. Waar ik weken in mijn eentje op had geploeterd, werd al in enkele uren helder! Ik heb haarscherp gekregen waar het echt over moest gaan en wat mijn doelen zijn. Ik voel me nu tevreden en zeker over mijn programma. Mijn nieuwe opzet geeft me rust, zelfvertrouwen en scherpte. Omdat ik glashelder heb waar ik heen wil, lukt het me tijdens de workshops om me volledig te richten op wat mijn groep nodig heeft. De resultaten zijn er ook naar: goede evaluaties én een vervolgopdracht!

Marleen is scherp, analytisch, echt en veilig. Ze vraagt vanuit een open nieuwsgierigheid en zonder oordeel door naar je keuzes en helpt je zo te formuleren wat je echt wilt. Ze heeft veel inzicht en ervaring hoe je een goede training opbouwt en zit snel op daar waar het over moet gaan. Ze verdiept zich in jou en in jouw stijl, zodat je iets doet wat echt bij je past.

Als trainer werk je veel alleen. Dit VIP-traject was voor mij echt een 1+1=3! Ik raad het iedereen aan die zijn training naar een hoger plan wil trekken!

Mischa van Esveld, trainer & coach  www.mischavanesveld.nl


Schermafbeelding 2015-01-27 om 15.25.05Ik houd van mijn vak en wil heel graag dat mijn studenten echt iets hebben aan de trainingen. Ondanks deze insteek werkt dat niet altijd zo bij alle studenten. Omdat ik echt vind dat ik een belangrijke boodschap te vertellen heb, frusteert een houding van desinteresse me enorm. Zo’n moedeloos en onzeker gevoel na afloop dat je er eigenlijk voor niets hebt gestaan. Dat wilde ik niet meer. ‘Je moet ze gewoon opvoeden’, luidt vaak het devies. Maar dat past gewoon niet bij mij. Ik word er ‘tegen’ en ‘jufferig’ van.

Tijdens een VIP-dagdeel heb ik samen met Marleen en een trainingsacteur intensief geoefend en geëxperimenteerd met precies díe situaties die ik écht lastig vond. Ik heb in één ochtend meer bereikt dan dat ik in een meerdaagse groepstraining ooit had kunnen bereiken. Geen mogelijkheid om me toch wat te drukken en alles helemaal op maat op mij gemaakt! Ik vond het super luxe!

Deze VIP heeft me heel veel inzicht gegeven in mijn eigen primaire reacties en opvattingen waar ik steeds weer in terecht kwam. Mijn grootste eye-opener en bevestiging is dat ik pas bereik wat ik wil als ik dicht bij mezelf blijf. Mij niet laat verleiden om dát te doen wat ‘hoort’ in de rol van docent. Of het zo te doen als iemand waarvan ik denk dat die het goed doet. Op het moment dat ik echt vanuit ‘Monique’ reageer, zit ik veel ontspannener in een lastig gesprek en loopt het bijna automatisch hoe ik het wel wil: oprecht geïnteresseerd en op gelijkwaardig niveau.

De VIP-dag was super intensief, met twee mensen helemaal voor mij. Dat was best eng vooraf, maar dat gevoel verdween direct al bij de start. Ik kende Marleen al als warm en liefdevol en iemand die goed is in het observeren en geven van tips. Het voelde fijn en veilig; bij Marleen kom je echt in een warm nest. Ik voelde dat ik alles kon uit proberen en dat ze er helemaal voor mij was. Ook de samenwerking met haar en de acteur is super. Laura zette precies neer wat ik lastig vind en maakte heel helder wat er gebeurde. Door de tips van Marleen lukte het me ook om dit om te draaien.

Ik zou bijna zeggen: ik wil wel een abonnementje op Marleen 😉 Periodiek aan de slag samen: om de zoveel tijd weer oefenen en stilstaan om me op de rit te houden! Eigenlijk best een goed plan…!

Monique Hoogland, trainer bij Hogeschool van Amsterdam – www.hva.nl


Jonnet Galle 2“Ik train al vele jaren met heel veel plezier. Ik stond op een moment in mijn carrière dat ik scherper wilde krijgen waarin mijn toegevoegde waarde ligt. Daarnaast geloof ik dat het als trainer essentieel is om steeds weer te kijken naar je eigen kwaliteiten en patronen. Immers: je zet steeds jezelf in als instrument”.

Het traject ‘Krachtig met Karakter’ was dan ook een kans die langskwam die ik heb gegrepen. Daarbij kende ik Marleen al als iemand die veel vertrouwen wekt; vakbekwaam, slim en open.

Tijdens het persoonlijke gesprek waarbij we alle analyses bespraken, herkende ik meer in sommige ‘authentieke ikken’ dan dat ik zelf voor ogen had. Ik ben een enorm gevoelsmens bijvoorbeeld, maar word ook heel blij als het concreet wordt. Het helpt om dat scherp te hebben en me bewust te zijn hoe ik dit in mijn trainingen inzet. Ik weet beter waarvoor ik sta. En heel concreet heeft het mij geholpen mijn verhaal over mijzelf scherper neer te zetten op mijn site, vanuit mijn toegevoegde waarde.

Het traject heeft mij ook geholpen in de samenwerking met partners: ik weet mijn eigen toevoeging in een team beter. Ik kan het helderder verwoorden en dus ook eerder hardop zeggen. Wat heel leuk is dat ik de verschillen in beleving van andere rollen steeds beter herken nu in gesprekken. Ook was het ontzettend nuttig om in te zien dat één van mijn natuurlijke rollen een andere rol in de weg kan zitten als het spannend wordt. Terwijl ik deze kwaliteit juist ook goed kan gebruiken om die ondergesneeuwde te laten floreren. Dat gaat me helpen om nog meer tot mijn recht te komen en de openheid te creëren die ik zo belangrijk vind.

Marleen kan heel goed zeggen wat ze ziet. Je voelt veel zorgvuldigheid en gedegenheid vanuit al haar kennis. Ik vind haar een echte vakvrouw met enorm veel commitment. Je krijgt niet 100% betrokkenheid, maar meer.

Kortom: een leerzame ervaring die ik iedere trainer kan aanraden die stil wil staan bij eigen kracht.”

Jonnet Galle, trainer & teamcoach – www.wakkerezaken.nl


Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met me op via info@deauthentieketrainer.nl of bel 06-512 66 159. Je kunt ook een kijkje nemen bij het trainingsaanbod.

Lees meer over de verschillende mogelijkheden

Reacties zijn gesloten.