Vragen? Bel 06-512 66 159

1-op-1 op maat

In korte tijd enorme stappen

Ben je een trainer of opleider en wil je op korte termijn intensief aan de slag met jouw specifieke vraag, onder mijn begeleiding? Een 1-op-1 op maat is volledig afgestemd op datgene wat jij aan wilt pakken. Dit betekent dat het precies past bij jou, jouw vraag, jouw trainingen.

Hoe ziet een 1-op-1 eruit?

Tijdens een persoonlijk traject gaan we samen aan de slag: jij en ik met mijn onverdeelde aandacht. Voorafgaand aan het traject vindt altijd een intakegesprek plaats. Dit om er zeker van te zijn dat je optimaal profijt zult hebben van het traject. Hiervoor reserveer ik ruim de tijd.

Om beiden goed voorbereid aan het gesprek te kunnen beginnen, ontvang je voorafgaand aan het gesprek een vragenlijst.

Tijdens het intakegesprek bepalen we samen of en hoe ik iets voor je kan betekenen. Uiteraard is het intakegesprek vrijblijvend en blijft alles onder ons. Op basis van je vraag bepalen we de aanpak en de duur van het traject. Dit kan variëren van 1 a 2 dagdelen tot een traject van enkele maanden. Ter illustratie hieronder een schets van een paar 1-op-1’s.

  • Twee ontwerp sessies van twee dagdelen met een klant die haar training goed wilde neerzetten. Tijd tussen de dagdelen om zelf verder te werken aan de opzet en met mijn feedback verder aan te scherpen.
  • Een oefen-dagdeel met een klant die de start van haar training, het eerste half uur, beter wilde neerzetten. Om zo deelnemers eerder enthousiast mee te krijgen en er zelf lekkerder te zitten.
  • Meelopen met twee trainers die vaak samen trainen. Hierna een dagdeel feedback op ontwerp en vaardigheden en tijd om te oefenen met die vaardigheden die verbeterd kunnen worden. Na een 1,5 maand herhaling en focus op nieuwe vaardigheden.
  • Samen met een actrice 1 dagdeel oefenen in het omgaan met dominante deelnemers. Na afloop een persoonlijke gemonteerde video met de eigen successen en persoonlijke tips die werkten. Na een maand een coachgesprek om aan te scherpen waar nodig.
  • Allereerst een persoonlijke analyse ‘Je binnenste buiten’. Hier opvolgend 3 coachingsgesprekken en een dagdeel meelopen met een training, om te kijken naar persoonlijke patronen en een aantal specifieke vaardigheden. Na afloop feedback en verder doorleren en oefenen in een dagdeel.

Voorbeelden van vragen van klanten die je voorgingen:

  • Ik wil een ijzersterke opzet voor mijn nieuwe training. Met duidelijke focus. Wat moet erin, wat hoeft niet, hoe zorg ik dat mijn deelnemers het echt gaan kunnen?
  • Op zich lopen mijn trainingen best goed en zijn deelnemers tevreden. Maar toch heb ik het gevoel dat er meer uit te halen valt. Ik wil weer op scherp gezet worden en een spiegel voor wat er beter kan.
  • Als het spannend wordt ga ik soms heel hard werken. Dan ben ik achteraf niet tevreden en kapot. Ik wil leren om hier anders mee om te gaan.
  • Ik moet een enorm spannend gesprek gaan voeren met één van mijn opdrachtgevers. Ik merk dat ik het steeds uitstel. Hier wil ik heel graag mee oefenen, zodat ik met meer vertrouwen het gesprek inga.
  • Ik wil graag oefenen met precies die trainingssituaties die ik keer op keer lastig vind. En veel tips en feedback wat ik daarin anders kan doen.

(Uiteraard is ook een combinatie van deze vragen mogelijk!)


 

mischa bewerktOndanks het feit dat ik een ervaren trainster ben en weet hoe ik een training opbouw, bleef ik maar worstelen bij een nieuwe opdracht; een workshopreeks voor een nieuwe doelgroep. Ik wilde inhoudelijk mijn vak recht doen én mijn deelnemers écht verder helpen, maar het lukte me maar niet om de kern scherp te krijgen. Ik had letterlijk al vier verschillende programma’s geschreven en deze elke keer weer opnieuw de prullenbak ingegooid. Weken tijd zat er in en ik voelde me behoorlijk gefrustreerd.

Tijdens een 1-op-1 traject met Marleen hebben we in 4 sessies de workshops één voor één aangepakt en opnieuw opgezet. Waar ik weken in mijn eentje op had geploeterd, werd al in enkele uren helder! Ik heb haarscherp gekregen waar het echt over moest gaan en wat mijn doelen zijn. Ik voel me nu tevreden en zeker over mijn programma. Mijn nieuwe opzet geeft me rust, zelfvertrouwen en scherpte. Omdat ik glashelder heb waar ik heen wil, lukt het me tijdens de workshops om me volledig te richten op wat mijn groep nodig heeft. De resultaten zijn er ook naar: goede evaluaties én een vervolgopdracht!

Marleen is scherp, analytisch, echt en veilig. Ze vraagt vanuit een open nieuwsgierigheid en zonder oordeel door naar je keuzes en helpt je zo te formuleren wat je echt wilt. Ze heeft veel inzicht en ervaring hoe je een goede training opbouwt en zit snel op daar waar het over moet gaan. Ze verdiept zich in jou en in jouw stijl, zodat je iets doet wat echt bij je past.

Als trainer werk je veel alleen. Dit traject was voor mij echt een 1+1=3! Ik raad het iedereen aan die zijn training naar een hoger plan wil trekken! 

Mischa van Esveld, trainer & coach  www.mischavanesveld.nl


Maatwerk

Een 1-op-1 traject is maatwerk. Dat betekent dat alles mogelijk is. Samen aan de slag met de opzet van jouw training. Een dagdeel 2-op-1 met mij en een acteur oefenen met je eigen cases. Voorbereidende vragenlijsten maken. Coaching via Skype. Video-coaching op specifieke vaardigheden. Uiteraard krijg je van mij al mijn expertise en evt. materiaal dat je nodig hebt om met jouw vraag aan de slag te kunnen gaan.

Waar ik veel goede ervaringen mee heb is een praktijkdagdeel als je focus ligt op het aanscherpen van jouw trainingsvaardigheden. Hier verzorg jij de training die jij zelf hebt uitgekozen. Ik observeer hoe jij werkt. Dit doe ik door mee te lopen tijdens een dagdeel. Of je neemt een dagdeel met video op en wij analyseren samen achteraf. In beide gevallen kijk ik naar jouw stijl, waar en hoe jij excelleert en waar nog meer kansen liggen hiervoor. Zowel voor jou als persoon als voor de trainingsopzet.

Denk je: meelopen, is dat niet raar voor mijn groep? Dan kan ik je geruststellen. In het kader van professionalisering heb ik al met vele trainers meegelopen. Trainen is vaak solistisch. Het is mijn ervaring dat deelnemers het juist enorm professioneel vinden als een trainer ook zelf blijft leren en regelmatig met collega’s meeloopt en/of iemand mee laat lopen.

Het kan zijn dat je je aan het begin nog wat op de vingers gekeken voelt misschien. Maar het is mijn ervaring dat het al snel natuurlijk en normaal verloopt en voelt. Vooraf bespreken we uiteraard samen hoe je het liefste mijn aanwezigheid aankondigt en wat je prettig vindt in de rolverdeling tijdens de dag zelf.

Investering

De investering is uiteraard afhankelijk van de duur van het traject.

Wil je weten wat jouw investering is? Of sparren waar jouw volgende stap ligt als trainer? Maak dan een afspraak voor een geheel vrijblijvend intakegesprek.

Verken samen met mij of een persoonlijk traject op maat bij jou en je vraag past.


Schermafbeelding 2015-01-27 om 15.25.05Ik houd van mijn vak en wil heel graag dat mijn studenten echt iets hebben aan de trainingen. Ondanks deze insteek werkt dat niet altijd zo bij alle studenten. Omdat ik echt vind dat ik een belangrijke boodschap te vertellen heb, frusteert een houding van desinteresse me enorm. Zo’n moedeloos en onzeker gevoel na afloop dat je er eigenlijk voor niets hebt gestaan. Dat wilde ik niet meer. ‘Je moet ze gewoon opvoeden’, luidt vaak het devies. Maar dat past gewoon niet bij mij. Ik word er ‘tegen’ en ‘jufferig’ van. 

Tijdens een 2-op-1 dagdeel heb ik samen met Marleen en een trainingsacteur geoefend en geëxperimenteerd met precies díe situaties die ik écht lastig vond. Ik heb in één ochtend meer bereikt dan dat ik in een meerdaagse groepstraining ooit had kunnen bereiken. Geen mogelijkheid om me toch wat te drukken en alles helemaal op maat op mij gemaakt! Ik vond het super luxe!

Deze ochtend heeft me heel veel inzicht gegeven in mijn eigen primaire reacties en opvattingen waar ik steeds weer in terecht kwam. Mijn grootste eye-opener en bevestiging is dat ik pas bereik wat ik wil als ik dicht bij mezelf blijf. Mij niet laat verleiden om dát te doen wat ‘hoort’ in de rol van docent. Of het zo te doen als iemand waarvan ik denk dat die het goed doet. Op het moment dat ik echt vanuit ‘Monique’ reageer, zit ik veel ontspannener in een lastig gesprek en loopt het bijna automatisch hoe ik het wel wil: oprecht geïnteresseerd en op gelijkwaardig niveau.

Het was super intensief, met twee mensen helemaal voor mij. Dat was best eng vooraf, maar dat gevoel verdween direct al bij de start. Ik kende Marleen al als warm en liefdevol en iemand die goed is in het observeren en geven van tips. Het voelde fijn en veilig; bij Marleen kom je echt in een warm nest. Ik voelde dat ik alles kon uit proberen en dat ze er helemaal voor mij was. Ook de samenwerking met haar en de acteur is super. Laura zette precies neer wat ik lastig vind en maakte heel helder wat er gebeurde. Door de tips van Marleen lukte het me ook om dit om te draaien.

Ik zou bijna zeggen: ik wil wel een abonnementje op Marleen 🙂. Periodiek aan de slag samen: om de zoveel tijd weer oefenen en stilstaan om me op de rit te houden! Eigenlijk best een goed plan…!

Monique Hoogland – Trainer en docent


Let op: het aantal plekken is beperkt

De meeste tijd in mijn agenda zit in het verzorgen van trainingen en workshops. Dat betekent dat ik slechts beperkt ruimte heb voor 1-op-1-trajecten. Wil je weten of er nog plek is? Neem dan gewoon contact met me op!


 

“Ik liep er tegen aan dat een negatieve trainingservaring uit het verleden als het ware zijn eigen leven was gaan leiden en ik op belangrijke momenten tijdens trainingen dicht kon slaan en de deelnemers niet meer kon bereiken, met alle (negatieve) gevolgen van dien. Op deze manier begonnen spannende trainingen (met groepen waarin weerstand ontstond bijvoorbeeld) een steeds grotere last te worden. Van dat negatieve gevoel wilde ik graag af want het kostte mij veel werkplezier.

Ik besloot een 1-op-1 traject te volgen bij Marleen. Hierin heb ik tijdens de oefenochtend steeds weer opnieuw kunnen oefenen met behulp van de aanwijzingen en eigen eyeopeners. Zo ontstond zelfvertrouwen en het begrip van de foutjes die in de loop der jaren in mijn aanpak waren geslopen. Fouten die ik wel kende maar bij mezelf dus niet meer zag. Marleen gaf me ook visueel een metafoor mee, die mij de mogelijkheid geeft om snel te analyseren wat er aan de hand is en dus te zien wat mijn sleutel is om er weer uit te komen. Hiermee kan ik mij in de praktijk ook goed voorbereiden op trainingen waarvan ik verwacht dat ze lastig zouden kunnen gaan worden.

Het eindresultaat van het traject is heel goed en zeer waardevol voor mij. Bij een grote meeting laatst werkelijk van alle kanten complimenten gekregen over de aandacht die er voor iedereen was, de heldere lijn in de bijeenkomst en de professionele uitstraling. Ik merk als ik terug kijk dat ik al onbewust tips van onze sessie heb toegepast. Het viel allemaal op zijn plek.

De wijze waarop Marleen mij hiernaar toe heeft begeleid heeft daar sterk aan bijgedragen. Ik heb het traject als bijzonder prettig ervaren; de rust, de focus die zij bij mij wist aan te brengen en de persoonlijke feedback precies op maat. Ze is in staat om mensen in de kracht te zetten die ze in zich hebben waarbij ze vanzelf authentiek worden en/of blijven. Ik zag een trainer die echt leefde naar de boodschap die ze verkondigde. Dat is fijn om mee te werken, prettig om te ervaren en ook heel mooi om te zien.

De samenwerking met Laura, de trainingsactrice, was heel natuurlijk. Ik voelde dat we echt met z’n drieën bezig waren mijn probleem op te lossen. Een probleem waarvoor ikzelf de oplossing moest zien te vinden, waarbij alle hulp beschikbaar was om zo ver te kunnen komen. Ik heb een drempel die ik voor mezelf had opgeworpen kunnen bestrijden, in een omgeving die me serieus en vol begrip een spiegel voor hield. Ik zal dit traject niet snel vergeten.”

Bram Monnier – www.trimension.nl


 

Reacties zijn gesloten.