Vragen? Bel 06-512 66 159

Je Binnenste Buiten

Schitteren in je natuurlijke rol en groeien als trainer

 • “Ik twijfel of ik al mijn kwaliteiten wel ten volste benut. Maar welke zijn dit en hoe kan ik dit beter doen?”
 • “Wat voeg ik precies toe? Ik heb moeite om dit goed en helder onder woorden te brengen.”
 • “Ik doe wel eens dingen in mijn trainingen die niet helemaal fijn voelen, maar ik weet niet precies waar het ‘m in zit”
 • “Mijn focus ligt op het bijhouden van mijn vak, de inhoud. Ik voel dat het tijd is om meer stil te staan bij mijzelf. Hoe effectief ben ík?”
 • “Kom ik ook over zoals ik denk dat ik over kom?”
 • “Ik ben vaak kapot na een training. Streef ik naar iets wat ik eigenlijk niet volledig ben?”
 • “Ik ben op zoek naar richting in wat ik doe. Kloppen mijn koers en keuzes? Doe ik datgene wat het beste past bij wie ik ben?”

Herken je jezelf in één of meerdere uitspraken?

Dan is het traject ‘Je Binnenste Buiten’ misschien wel interessant voor jou.
Wil je focus, met vertrouwen en fluitend voor de groep staan, heldere keuzes kunnen maken? Dat lukt pas als jij als trainer dicht bij jezelf kunt blijven.

In dit traject maak ik gebruik van de methode van voice dialogue en de rollen van Belbin. Deze laatste in een andere toepassing dan je wellicht kent: niet voor de verbetering van de samenwerking binnen een team, maar voor een optimale samenwerking van verschillende natuurlijke rollen in jezelf. Zodat je jezelf niet neerzet in een typologie, maar jouw kwaliteiten in alle nuances in verschillende situaties helder voor ogen krijgt.

Wat levert meedoen je op?

 • Je hebt inzicht in wie je van nature bent, zodat je naar anderen (opdrachtgevers, deelnemers, mensen die naar jou door verwijzen) glashelder kunt verwoorden wat jij toevoegt.
 • De genuanceerde analyse leidt niet alleen tot meer zelfinzicht, maar zeker ook -niet onbelangrijk- tot meer zelfacceptatie. Waardoor je zelf lekkerder in je vel zit en beter in staat bent de authenticiteit van je deelnemers aan te raken en op te roepen.
 • Doordat je precies weet waar jouw kwaliteiten liggen, wordt het makkelijker voor je om keuzes te maken. In je opdrachten, op het gebied van werkvormen. Zodat je niet meer eindeloos na hoeft te denken bij het ontwerpen van je trainingen en helemaal doet wat goed bij jou past.
 • Dit geeft je meer kracht en zelfvertrouwen in je trainersrol. Dat is lekkerder trainen voor jou en goed voor je deelnemers.
 • Je kunt beter je vinger leggen op die momenten en onderdelen in je trainingen die niet goed voelen voor jou. Zodat je dit zo kunt aanpassen dat dit helemaal past bij jouw persoonlijke trainersstijl en het klopt voor jezelf en je deelnemers.
 • Het helpt je om afscheid te nemen van die rollen die minder goed bij je passen en steviger en bewuster gebruik te maken van dat wat je al in je hebt. In je trainersrol en daarbuiten.
 • Het geeft ook inzicht in wat je van nature oproept. En daarmee ook in patronen waar je bewust of onbewust in zit. Zodat je bewuster kan kiezen wat je wel en niet inzet als het lastig wordt.
 • Uiteindelijk zorgt het voor flow tijdens je trainingen, meer energie aan het einde van een trainingsdag, openheid in je trainingen, echte verbinding met je deelnemers, tevreden opdrachtgevers en een heldere profilering van jezelf.

Waarom is dit essentieel voor trainers?

Het is -vooral voor trainers- ontzettend waardevol jezelf door en door te kennen én jezelf te omarmen. Alleen als je tevreden bent met wie jij bent, en je kwaliteiten en imperfecties openlijk laat zien, kun je zorgen voor vertrouwen en openheid bij je deelnemers. Waardoor zij echt stappen kunnen maken en er werkelijk iets gebeurt in je trainingen.

Dit is wat klanten zeggen die je voorgingen:

 • “Ik heb nu meer focus, meer richting. Het traject heeft mij onderbouwing gegeven voor mijn buikgevoel, waardoor ik heldere keuzes heb kunnen maken in wat ik wel en niet meer doe. Het voelt sterker en krachtiger.”
 • “Meedoen heeft me veel herkenning en erkenning gegeven. Vooral het ontdekken van de verbinding tussen een aantal talenten geeft mij richting en een soort rust.”
 • “Ik kan mijn eigen toegevoegde waarde nu glashelder verwoorden; op mijn site, naar potentiële klanten toe, naar mijzelf.”
 • “Het is alsof ik mijzelf meer accepteer, mijn eigen kracht meer omarm. In de samenwerking met partners kan ik mijn eigen rol steviger neerzetten en pakken. Ik accepteer dat ik niet alles hoef te kunnen.”
 • “Ik zet mijn eigen gedrag, de verschillende kanten die ik in mij heb, bewuster in. Hierdoor ben ik effectiever in gesprekken, met deelnemers, met opdrachtgevers. Er is meer openheid, meer vertrouwen in mij lijkt het wel.”
 • “Ik heb inzicht gekregen hoe ik andere natuurlijke rollen kan gebruiken om beter om te gaan met dat stuk van mijzelf dat ik lastig vind.”
 • “Het heeft ook iets toegevoegd in hoe ik kijk naar gesprekspartners en deelnemers. Ik kijk opener.”
 • “Ik houd niet zo van typologieën. Het feit dat deze analyse en de aanpak van Marleen veel genuanceerder is geeft voor mij veel meerwaarde en inzicht.”

Wat krijg je concreet:

 1. Een 1-op-1 telefonisch startgesprek (30 minuten) waarin we kijken naar jouw vragen die op dit moment voor jou spelen.
 2. Toegang tot een online 360-gradenfeedback tool, waarmee je heel gemakkelijk 5 tot 9 eigen feedbackgevers kunt uitnodigen. Dit is de officiële Nederlandse tool gebaseerd op de rollen van Belbin. Hiermee krijg je goed zicht op je natuurlijke gedrag, hoe anderen je zien, en in hoeverre dit in lijn ligt met elkaar.
 3. Een handmatige diepteanalyse in alle nuances aan de hand van de oorspronkelijke testserie van Belbin. Dit gaat je enorm helpen in het verder ontwikkelen van je persoonlijke trainersstijl en geeft je handvatten voor wat jou kan helpen om door te groeien.
 4. Een persoonlijke rapportage van al je natuurlijke krachten, en hoe je binnen die natuurlijke krachten door kunt groeien.
 5. Een coachgesprek (90 minuten) waarin we gezamenlijk alle bevindingen bespreken en vertalen naar je trainersrol. (Op een locatie in Rotterdam, eventueel kan dit ook via Skype). In dit gesprek krijg je helderheid over wat jij precies toevoegt en wat dit betekent voor jouw rol als trainer. Daarbij krijg je tips hoe je nog meer kunt schitteren in je rol.

Investering

Bovenstaand traject ‘Je Binnenste Buiten’ kost 750 euro (excl. BTW).

Mogelijkheden voor uitbreiding

Wil je graag verdere begeleiding (denk aan meer coaching, de samenwerking van de verschillende rollen in jezelf verder onder de loep nemen, meer aansluiting met je trainingsopzet, etc.), dan zijn er 2 opties.

Aanvullende coaching voor 250 euro

 • Tweemaal een coachopdracht via de mail. Deze opdrachten zijn specifiek gericht op de inzichten die je hebt gekregen in je eerste gesprek. De oefeningen helpen je om verder te groeien en je persoonlijke trainerstijl verder te ontwikkelen. Zodat je trainingen en je aanpak nog beter passen bij wie jij bent. De eerste opdracht ontvang je in de week na het 1e coachgesprek.
 • Een extra afsluitend 2e coachgesprek live in Rotterdam of via Skype (90 minuten). Hier duiken we samen in alle vragen die naar boven zijn gekomen bij het maken van de opdrachten.

Aanvullende praktijkdag voor 650 euro

 • Een praktijkdagdeel (coaching on the job). Ik ga echt met je mee tijdens een deel van een training, ik kijk naar jou en je trainingsopzet: naar waar jij schittert, waar het wringt, en hoe je nog meer tot je recht kan komen. Zowel in wat je doet tijdens de training als kansen hiervoor in je opzet. Na afloop krijg je uitgebreide en persoonlijke feedback van mij en tips die je direct al in je eerstvolgende training kunt toepassen.

Hoe het proces eruit ziet

 1. Allereerst plannen we een telefonische intake in van 30 minuten om zeker te weten of het traject past bij jouw vragen en om je doelen glashelder te krijgen
 2. Vervolgens ontvang je van mij per mail een uitnodiging om de online zelfperceptie-vragenlijst in te vullen (dit kost je 15 tot 20 minuten tijd).
 3. Je nodigt zelf via de online tool tussen de 5 en 9 personen uit (werk en/of privé, naar eigen keuze) om over jou een observatie-woordenlijst in te vullen (dit kost je feedbackgever 5 tot 10 minuten tijd). Dit gaat allemaal via het online systeem en wijst zichzelf. (Het is niet veel werk en het is leuk en erg nieuwsgierigmakend om te doen).
 4. Per post ontvang je van mij ook de oorspronkelijke uitgebreide Belbin testserie. Deze kijkt ook naar de lagen dieper dan je gedrag (namelijk naar je persoonlijkheid, waarden, bepaalde aspecten van je redeneervermogen).
 5. Het maken van de drie schriftelijke tests kost je ongeveer 2 tot 2,5 uur tijd in totaal. Deze ingevulde serie stuur je vervolgens weer retour met de bijgevoegde envelop.
 6. Op het afgesproken tijdstip en op de afgesproken locatie bespreken we uitvoerig alle resultaten en maken we samen de vertaalslag naar jouw rol als trainer en naar jouw vraag. Je ontvangt ook je uitgebreide persoonlijke rapportage. Vindt dit gesprek plaats via Skype, dan ontvang je je rapportage per mail.
 7. Ga je voor extra coaching, dan ontvang je elke week, gedurende 2 weken een opdracht via de mail om verder te groeien. Deze opdrachten zijn specifiek gericht op de inzichten en  adviezen die je hebt gekregen in het eerste gesprek.
 8. Na deze 2 a 3 weken vindt het 2e coachgesprek plaats in Rotterdam of via Skype.
 9. Heb je gekozen voor het meest uitgebreide traject, dan maken we een afspraak voor het meelopen: de coaching on the job tijdens een deel van één van je trainingen. Jij stuurt me alle informatie over de training (met behulp van een verken-formulier die ik je mail) en ik zorg dat ik volledig ingelezen en voorbereid naar de training kom.
 10. We bespreken samen alle feedback op een moment dat het meest geschikt is hiervoor. Dit kan direct aansluitend op de training zijn of kort erna.

Hoe kun je je aanmelden?

Je kunt je aanmelden door mij te bellen via 06-512 66 159, of door mij te mailen via info@deauthentieketrainer.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op om alles met je door te spreken en in te plannen.

Wil je eerst nog overleggen of dit iets is voor jou?

Neem gerust contact met me op! Je kunt me mailen via info@deauthentieketrainer.nl of bellen naar 06-512 66 159. Dan kijken we samen of dit traject op dit moment past bij jouw vraag. Dit gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend, het verplicht je tot niets.

Jouw begeleiding

Ik zal je gedurende het hele traject zelf persoonlijk begeleiden. Mijn naam is Marleen de Bruijn en ik ben de oprichter van ‘De Authentieke Trainer’. Ik ben gecertificeerd trainer, sociaal psycholoog en Internationaal Gecertificeerd Belbin Associate. Daarnaast heb ik mij d.m.v. trainingen verdiept in de methode van voice dialogue. De afgelopen jaren heb ik al meer dan honderd professionals geholpen hun eigen persoon meer mee te nemen in hun professionele rol.

Wil je meer over mij weten? Lees dan hier verder en/of bekijk mijn videoportret.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *